WSK Gold Cup 2015

WSK Gold Cup 2015

WSK Gold Cup 2015

De WSK Gold Cup, het jaarlijkse ééndagskampioenschap, werd afgelopen weekend verreden in het Italiaanse Adria. 130 piloten gaven het beste van zichzelf, onder het goedkeurende oog van Alessandro Zanardi, geen onbekende in het motorsport-wereldje.

In vier categorieën werd er gestreden voor de titel: KZ2, KF, KFJ en (60) Mini.

KZ2:

In de KZ2 was het Flavio Camponeschi die verdiend met de overwinning ging lopen. Z’n teammate en landgenoot Marco Ardigò vertrok van op pole-position, en behield die positie aanvankelijk ook na de start. Na twee rondes kon Camponeschi dan toch het beslissende manoeuvre plaatsen, en ook wegrijden van de rest. Onze landgenoot Jonathan Thonon leidde nadien het treintje in de achtervolging, maar moest toch genoegen nemen met een tweede plaats. Na een langdurend en mooi gevecht tussen Lorenzo Camplese kon die uiteindelijk de bovenhand nemen van Ardigò en beslag legen op de derde podiumplek.

KF:

In de KF was het voor de zoveelste keer een duel tussen de Pool Karol Basz en de Deen Nicklas Nielsen. Deze keer was het Basz die aan het langste eind trok, nadat Nielsen dat nog gedaan had in de pre-finale. Nielsen was dus van op pole vertrokken, maar Basz kon hem in de eerste helft van de race passeren en nadien ook wegrijden.
Mooie prestatie hier ook van de Nederlander Martijn van Leeuwen: hij reed het hele weekend sterke resultaten, maar moest na een slecht resultaat in de pre-finale toch genoegen nemen met een plek op de 4e startrij voor de finale. Hij klom zo goed mogelijk door het pak, en na ook de duellen met de Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong en de Brit Max Fewtrell te winnen kon hij zich nog naar een mooie derde stek opwerken!

KFJ:

Bij de KFJ was het de Deen Christian Lundgaard die de grootste trofee mee naar huis kreeg. Hij werd bij de start ingehaald door de Indiër Kush Maini, terwijl Clement Novalak, die op pole-position gestart was, ettelijke posities verloor. De underdog Maini leidde het pak gedurende heel wat rondes, tot wanneer Lundgaard het grote gat weer helemaal toegereden had. Enkele rondes later kon Lundgaard z’n succesvolle actie plaatsen en het pleit was beslecht. Maini moest in de slotfase z’n kart nog zo breed mogelijk maken om de Amerikaan Logan Sargeant en de Rus Artem Petrov af te houden, maar slaagde daar uiteindelijk wel in.

Mini:

Het meeste tegenstand voor de Noor Dennis Hauger kwam van de Australiër Lachlan Hughes, aangezien de Italiaan Leonardo Marseglia reeds bij de start ver teruggeslagen werd wegens een probleem met z’n ontstekingsmechanisme. Hauger won wat een makkelijk wedstrijd leek, maar werd toch steeds op de hielen gezeten door Hughes. Marseglia reed als een bezetene en kon nog helemaal tot aan de 3e plek terug opklimmen, en vervolledigde zo het podium.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.