Vier jonge beloften voor WRT Karting Academy

In het begin van 2015, maakte het prestigieuze WRT de oprichting van de WRT Karting Academy wereldkundig. De operatie is er één om de jonge Belgische karters te ondersteunen, Belgen die uitkomen in de internationale competities van de CIK-FIA. Tijdens de presentatie van het seizoen 2015 in de ateliers in Baudour, maakte het team de namen van de beloften bekend: Maxime Potty, Gilles Magnus, Charles Weerts en Ugo de Wilde.


“We zijn fier dat dit project van start gaat”, aldus Vincent Vosse, de ex-rijder die één van de drie topmensen van WRT is geworden. “Met de WRT Karting Academy willen we de autosportwereld laten zien dat we interesse hebben in de enorme talentenvijver die de karting is. Voor het eerste seizoen van onze Academy, steunen we vier jongeren die ons verleid hebben met hun motivatie en vastberadenheid. Ze zijn alle vier al aan hun seizoen begonnen, met minstens één internationale race. Ons programma begint echt met de eerste race van het Europese kampioenschap, in de maand mei. Ik kijk er naar uit om de eerste resultaten te zien.”

Met zijn 15 is Maxime Potty de oudste van de groep en hij heeft meteen ook het mooiste palmares. De Belgische kampioen X30 Junior in 2012, afkomstig uit Hamoir, ging in 2013 op zijn elan verder. Hij behaalde de titel in de Belgian ASAF Karting Series en verzekerde zich vervolgens van een prachtig succes in de Trophée Académie van de CIK-FIA. Hij werd door de RACB geselecteerd om ons land in deze competitie te vertegenwoordigen en won voor België tegen 21 andere landen. Hij koos vervolgens voor de hoogste klasse in de karting zonder versnellingsbak (de KF) vanaf 2014 en telt in 2015 dus een jaar ervaring… wat maakt dat hij echt vooraan wil eindigen!

De drie andere rijders komen uit in de categorie KF-Junior, hetzij in de 13-15 jaar. Op het podium van het BK X30 Junior in 2012 zagen we Gilles Magnus. Hij reed ook de Trophée Académie van de CIK-FIA in 2013. In 2015 wordt het zijn laatste jaar in de categorie Juniors en de jongeman uit Schoten – bij Antwerpen – wil laten zien wat hij kan!

Charles Weerts mag dan wel later begonnen zijn dan de meeste van zijn kameraden, hij wil absoluut zo snel mogelijk de verloren tijd inhalen. Sinds einde 2013 rijdt en test de inwoner van Aubel enorm veel en komt hij uit in diverse internationale competities. Op zijn 14dewil hij zijn progressie in de verf zetten en dat door de beste rijders in deze categorie van wederwoord te dienen.

De vierde jongeman uit de academie is meteen de jongste van de hoop. Ugo de Wilde is amper 12, hij wordt 13 in november en zit dus voor het eerst in de categorie KF-Junior. De jonge Brusselaar zal veel leren in een peloton waar het er vaak heet aan toe gaat. De dubbele vicekampioen van ons land (2012 in Mini en 2014 in X30 Cadet) is echter zeer gemotiveerd!

Herinneren we er aan dat de steun van WRT aan de vier rijders heel verscheiden is. Op financieel vlak zijn er premies naargelang de resultaten, maar WRT en Laurens Vanthoor, de peter van de operatie, zullen hun ervaring uit de autosport graag delen. Zeker op mentaal en fysiek vlak kan er heel wat geleerd worden. Ook krijgen de vier rijders professionele communicatie ter hunner beschikking.

Rendez-vous tijdens het weekend van 10 mei in Portimao, in Portugal, voor de eerste races van het Europese kampioenschap KF en KF-Junior, waar de vier jonge talenten de kleuren van de WRT Karting Academy hoog zullen houden!

Kalender van de proeven die in aanmerking komen:

Europees kampioenschap KF en KF-Junior
  • 10 mei: Portimao (Portugal)
  • 21 juni: PF International (GB)
  • 26 juli: Kristianstad (Zweden)
Wereldkampioenschap KF en KF-Junior
  • 27 september: La Conca (Italië)
Trophée Académie CIK-FIA 24 mei: Zuera (Spanje)
  • 12 juli: Genk (België)
  • 13 september: Le Mans (Frankrijk)

Foto’s: Patrick Davin
Meer info? Contacteer info@w-racingteam.com.

Bron: w-racingteam.com

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.