International Indoor Kart Cup race #1

Zaterdagavond vond de eerste race plaats van dit kampioenschap, in Kart One Arena te Bratislava (Slowakije). Op zich een “ver van mijn bed-show”, maar er stond wel een Belg aan de start bij één van de teams.

Niemand minder dan regerend wereldkampioen (KWC) Mathias Grooten stond aan de start bij het “2 BE Found Racing Team”, waar hij voor de gelegenheid samen reed met Mario Novak en Manuel Tenschert (ook geen onbekenden in het internationale wereldje).

Bij andere teams ook nog enkele bekenden aan de start; Werner Truegler, Johannes Neuhauser, Herwig Heckl, Lukas Hackensellner, etc.

Het team met onze landgenoot slaagde er in om pole te pakken, nadat ze in de training ook al het ronderecord aangescherpt hadden.
De race was uiteindelijk vrij spannend. De concurrentie begon risico’s te nemen omdat ze anders het gat niet dicht zouden kunnen rijden, en liep hierbij een penalty van 10 seconden op, waarna de leiders wat meer ademruimte kregen. De overwinning gaven ze dan ook niet meer uit handen. Ze wonnen de race uiteindelijk met 20 seconden voor op hun naaste concurrenten.

Bratislava #1 - podium

Bratislava #1 – podium

Hieronder een foto van het resultaat:

Bratislava #1 - result

Bratislava #1 – result

Karts, piloten en teams zaten heel dicht opeen dus.

Het kampioenschap bestaat uit 6 races van 3 uren in totaal. Waarschijnlijk zien we Mathias ook nog wel in (één van) de volgende races aantreden.

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.