SportKart USA Grand Nationals 2016

SKGN 2016 - logo

SKGN 2016 – logo

Net zoals vorig jaar; vlak voor de zomer wordt in Californië (USA) de SportKart Grand Nationals gehouden, een kampioenschapje over enkele dagen waar de top van de (Noord-)Amerikaanse karters op af komt!

skgn2016_girls_1Reeds de vijfde editie ondertussen. Plaats van het gebeuren was opnieuw CalSpeed Karting, nabij Fontana in Californië.
Woensdag en donderdag kon er getraind worden, vrijdag en zaterdag stonden de heats op het programma, en zondag de halve finale en finale.
Cash prijzen voor de winnaars, etc.

Meer details op hun eigen site.

Onder de deelnemers dit jaar weinig Europeanen. Sean Brierly (UK) was opnieuw van de partij, en ook Andres Prieto was een ‘bekend gezicht’ onder de non-natives.

skgn2016_girls_2Over de races en heats zelf gaan we hier niet zoveel uitwijden.

Uiteindelijk waren het de favorieten die zich vooraan nestelden. Allen kenden ze zowel goede als wat mindere resultaten, wat het vrij spannend hield vooraan.

Logan Calvin, de winnaar van vorig jaar, kon met succes zijn titel verdedigen! En het feestje bij de familie Calvin was helemaal compleet wanneer z’n broer Miles met de 2e plaats en ‘titel’ van vice-kampioen ging lopen.
Derde plaats was voor KC Cook, door de kenners ook bij de favorieten gerekend, ondanks vorig jaar afwezig te zijn geweest.

skgn2016_podium_2

skgn2016_top5_1

skgn2016_podium_1

Bij de oudere Masters was het opnieuw heel spannend tussen de 3 ‘vaste waarden’; Diego Morales, Fred Ogrim en Sergio Bravo. Ditmaal was het Diego die aan het langste eind trok, maar ze finishten alledrie vlak bij elkaar!

skgn2016_masters_podium_1

In het team-klassement ging de winst naar SPV/CBR, bestaande uit de broertjes Calvin en Jon Kimbrell.

De top 5 (aangevuld met nog enkele ‘gekende namen’ uit het internationale wereldje) (oudere piloten uit het Masters klassement aangeduid met [M]):

1 Logan Calvin – 918 points
2 Miles Calvin – 874 points
3 KC Cook – 862 points

4 Marcin Balazy – 861 points
5 Adam Nagao – 856 points
6 Aaron Downs
11 Jon Kimbrell
12 Andres Prieto
13 Ryan Curtin
14 Taylor Hays
15 Wes Dent
16 Diego Morales [M]
17 Fred Ogrim [M]
18 Sergio Bravo [M]
20 Sean Brierley
23 Jerott King
26 Connor Marsh
40 Dennis Kimbrell [M]

Een volledig klassement vind je op MyLaps.com!

skgn2016_winners_2

skgn2016_winners

De coverage was heel uitgebreid doorheen het hele weekend met livestreams, videos, interviews, foto’s, etc. Mede met dank aan Kart Racer TV.

Heel mooi magazine hier.

Foto’s etc. op Facebook.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.