Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
IAME Challenges Belgium - Kartzone.be

IAME Challenges Belgium

IAME Challenges Belgium: meer dan 30.000 euro aan prijzen in 2015!

Vorige week ontving IAME Belgium de laureaten van zijn Challenges in 2014 voor de traditionele prijsuitreiking. In totaal werd er 23.000 euro aan prijzen uitgedeeld door de Belgische importeur van het merk IAME en zijn partners. Ter gelegenheid van deze avond presenteerde de promotor van de IAME Challenges ook het programma voor het komende seizoen. Daarbij werd een verhoging van het prijzengeld aangekondigd, dat stijgt tot … meer dan 30.000 euro in 2015!

Buiten de voorgestelde competitie van hoog niveau, onder goed beheer en met strikt respect voor de technische reglementen, weet IAME Belgium ook hoe het de rijders moet verwennen! Dat konden ze verleden vrijdag opnieuw aan den lijve ondervinden bij de prijsuitreiking van de IAME Challenges Belgium 2014. Het gebeurt trouwens niet iedere dag dat een promotor van karting wedstrijden een prijzengeld kan uitdelen dat oploopt tot 23.000 euro!

IAME laureatenDe laureaten in hun respectieve categorieën, Arthur Ronvaux (Mini), O’Neill Muth (X30 Cadet), Anthony Lambert (X30 Junior), Romain de Leval (X30 Senior), Amaury Bonduel (X30 Shifter) en Pierre-Yves Corthals (X30 Master) kregen allen een gloednieuwe Parilla motor. Tel daarbij nog de prijzen die werden aangeboden door de verschillende partners als Alfano, Bell helmen, CZ kettingen, oliën van Wladoil en banden van Komet, en u zal begrijpen dat de rijders compleet verwend werden!

“Wij werken hard om van onze Challenges een succes te maken en ik denk dat we aan de rijders een goed product kunnen voorstellen”, vertelt een opgetogen Thierry Lepinne, de invoerder van IAME in België. “Het volstaat om even rond ons te kijken om vast te stellen dat we er in slagen de kosten zeer laag te houden voor wedstrijden van dit niveau. Enkele wijzigingen in het reglement, voornamelijk in de beperking van de toegelaten banden, zullen ons helpen verder te gaan op deze weg voor het komende seizoen. We willen ook een gebaar maken naar de debutanten en we zullen binnen bepaalde categorieën een klassement voeren voor ‘Beginners’. Dit voor diegenen die hun eerste seizoen rijden in de karting en niet dezelfde ervaring kunnen voorleggen als hun rivalen. Tenslotte zal er ook een klassement ‘Rookies’ zijn voor hen die naar een hogere categorie overstappen binnen de X30 Cadet, X30 Junior, X30 Senior en X30 Shifter.”

U hebt het al begrepen. Er zullen geen wijzigingen zijn op gebied van de categorieën met de mogelijkheid om vanaf 8 jaar te debuteren in de klasse Mini (8-11 jaar) om vervolgens verder te gaan in de klassen X30 Cadet (11-13 jaar), X30 Junior (13-16 jaar), X30 Senior (vanaf 15 jaar) en X30 Master (ouder dan 25 jaar of zwaarder wegen dan 80kg). De liefhebbers van karts met een versnellingsbak worden ook niet vergeten want de categorie X30 Shifter blijft behoud en trouw aan de 125cc motor.

Zes wedstrijden en een prijzengeld van meer dan 30.000 euro in 2015!

IAME prijzenIn 2015, zal het prijzengeld in de IAME Challenges hoger zijn dan ooit! Dankzij de gezamenlijke inspanningen van IAME, IAME Belgium en de gebruikelijke partners van de Challenges (Alfano, Bell, Wladoil, Komet en CZ Chains), worden er voor meer dan 30.000 euro aan prijzen ter beschikking gesteld voor de volgende campagne van de IAME Challenges Belgium!

De Challenges worden betwist over zes wedstrijden: de drie proeven van de Belgian ASAF Karting Series en de drie manches van het Belgische kampioenschap. Binnen de eerstgenoemde competitie worden twee races per wedstrijd gehouden terwijl in het Belgische kampioenschap het format voorziet in twee kwalificatiemanches (met puntentoekenning in een tussenklassement) met daarna een finale (waarin opnieuw punten worden toegekend). Op die manier kunnen maximaal 12 resultaten behaald worden waarvan de 9 beste zullen worden weerhouden om het eindklassement van de IAME Challenges Belgium te bepalen. De complete details van de prijzen per categorie kan men vinden op de site van IAME Belgium (iame-belgium.com).

“Alle lichten staan op groen en ik denk dat we een zeer groot seizoen tegemoet gaan”, verheugt zich reeds de promotor. “De afspraak is al gezet op 15 maart te Mariembourg voor de aftrap van de Belgian ASAF Karting Series evenals op 19 april op dezelfde plaats voor de aanvang van het Belgische Kampioenschap!”

Kalender IAME Challenges Belgium:

15 maart: Mariembourg – Belgian ASAF Karting Series
19 april: Mariembourg – Belgisch Kampioenschap (RACB)
17 mei: Francorchamps – Belgisch Kampioenschap (RACB)
28 juni: Douvrin (FR) – Belgian ASAF Karting Series
9 augustus: Ostricourt (FR) – Belgisch Kampioenschap (RACB)
25 oktober: Mariembourg – Belgian ASAF Karting Series

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.