Veranderingen BMC voor 2015

Met enkele nieuwe veranderingen wil de BMC hun wedstrijden nog toegankelijker maken.

BMC

BMC

De Micro Max kan dit jaar ook op een ‘academy’ rekenen. De organisatie biedt een motor te huur aan voor elke piloot, aan een betaalbare prijs. Elke motor wordt verzegeld en gekalibreerd.
Elke piloot zal op zaterdagochtend een motor loten die hij zal kunnen gebruiken voor de vrije trainingen. De wedstrijd op zondag wordt dan met dezelfde motor verreden.

Zo rij je elke race met een andere motor, en wordt ook het discussiepunt over verschillen tussen motoren meteen gesloten. Iedereen rijdt onder gelijke voorwaarden.
Bovendien is er in samenspraak met Rotax besloten om Max Evo motoren te gebruiken, met een nieuwe uitlaat, nieuwe carburateur en nieuwe bekabeling.

Meer info bij de organisatie zelf.

Er zal zoals gemeld ook een kleine verandering in de “Gentlemen”-klasse zijn. Dit jaar zorgt de organisatie voor een nieuwe klasse “Senior Plus”:
– Senior Plus: van 15 tot 32 jaar
– Gentlemen: vanaf 32 jaar

De configuratie van de motor is die van 2014. Alleen het nieuwe uitlaatsysteem, zodra het voldoet aan de geluidsniveau-testen kan worden toegelaten.

Voor de rest zijn er hier geen wijzigingen tov. seizoen 2014. 

DD2 in de BMC

DD2 in de BMC

De DD2 maakt eindelijk de intrede in de BMC. Deze categorie, die in België zeer succesvol was (en is?), werd tot op heden nog niet aangeboden. De organisatie speelde hierop in om in drie rondes van de BMC ook een DD2-klasse te voorzien:

Kalender 2015 voor DD2:
BMC 2: 3 mei in Genk
BMC 4: 20 september op Spa Francorchamps
BMC 6: 1 november in Genk

Het jaarlijkse inschrijvingsgeld bedraagt € 450 en de banden die zullen worden gebruikt zijn MG FZ.

Tot slot, de organisatie van de BMC heeft een leuke verrassing in petto voor de winnaar van de Senior Max categorie. De kampioen zal worden uitgenodigd om een testdag te doen in de Formule Renault 1.6, een ‘toegankelijk’ opstapje tussen karting en de echte éénzitterij op weg naar bijvoorbeeld de Formule 1. Een Formule Renault 1.6 zal te zien zijn in de paddock in Genk tijdens de tweede ronde van de BMC!

De inschrijving voor de BMC begon donderdagavond voor alle klasses: Micro Max, Mini Max, Junior Max, Senior Max, Senior Plus, DD2 en Gentlemen, voor een totaal bedrag van € 900 (€ 450 voor 3 DD2 races).

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.