Belgian Max Challenge 2015 round 3

BMC

BMC

Afgelopen weekend werd reeds de derde manche van de Belgian Max Challenge. Plaats van het gebeuren ditmaal het mooie circuit van het Duitse Kerpen. Eindelijk eens geen regen, en onder een mooi lentezonnetje konden de piloten hun races afwerken.

Tekst zoals te lezen staat op autosport.nl en belgianmaxchallenge.be (auteur: Philippe De Roeck):

In de MicroMax was het vandaag één en al Bjarne van der Linden wat de klok sloeg. Het snelle EGP talent is aan een knap seizoen bezig maar was vandaag echt out standing. Hij pakte de pole met maar liefst zes tienden voorsprong op Zak O’Sullivan die tweede werd. Thomas Martens reed de derde tijd.

Al snel werd duidelijk dat Bjarne van der Linden ook in de races erg sterk voor de dag kwam. Hij pakte de kop in de eerste race voor O’Sullivan en Rillaerts. Thomas Martens kwam minder goed weg en verloor wat plekken. Het was Kai Rillaerts die naar P3 doorschoof maar uiteindelijk toch de duimen moest leggen voor Martens die na van der Linden en O’Sullivan over de streep kwam. In de tweede race maakte zowel Martens als O’Sullivan een prima start. Die van de Britt was wel net wat te vroeg waardoor hij meteen drie seconden kreeg aangesmeerd. Martens kon op die manier wel meteen aansluiten bij van der Linden die opnieuw knap won voor Martens en Rillaerts die profiteerde van de jump start van O’Sullivan. Ook in race drie was van der Linden baas. Hij won voor Martens die O’Sullivan van de tweede plaats kon houden. Dat was meteen ook de dag uitslag.

De MiniMax klasse kon opnieuw op wat Nederlandse steun rekenen. Meteen lieten de Zuider buren zich gelden met een tweede plaats voor Tijmen van der Helm en plek drie voor Thom Nelissen. De pole echter was voor de hele snelle Xavier Handsaeme. Handsaeme kwam prima weg in een start waarin Kobe Pauwels en Nick Cuppens al in de eerste knik de banden in schoven. Cuppens kon verder, Pauwels had wat last van de schouder maar toonde zich sterk en ging in de volgende races opnieuw van start. Handsaeme dus op kop voor Thom Nelissen en Ilian Bruynseels. Het werd een dubbel gevecht waarin Handsaeme en van der Helm het gevecht aangingen voor P1 terwijl Bruynseels en Nelissen de strijd leverde voor P3. Handsaeme won de race maar werd gediskwalificeerd wegens een non-conformiteit in de carburator. Zo won van der Helm voor Nelissen en Bruynseels. In de tweede race ontspon er zich opnieuw een tweestrijd tussen van der Helm en Nelissen die zich uiteindelijk beslechte in het voordeel van van der Helm. Daarachter vochten Bruynseels en een sterk teruggekeerde Nick Cuppens voor P3 al werd die strijd kort voor het einde onderbroken door een contact en de opgave voor Cuppens. In de laatste race was het aan Thom Nelissen om zijn eerste zege van de dag te pakken voor van der Helm en Pepijn Kraayenveld die heel mooi naar voren kwam tijdens de wedstrijden. Ilian Bruynseels werd nog vierde en Xavier Handsaeme, net zoals in race twee, vijfde! Dagwinst is er voor van der Helm voor Nelissen en Bruynseels.

Rookie Rens van Pelt pakte de pole in de Junioren voor Jordan Brown Nutley en Noah Roovers. Bij de start van race één behield van Pelt de kop. Daarachter schoven Roovers en Aerts door naar P2 en P3. Nutley viel terug tot P8. De top drie trok stilaan weg, daarachter leidde Enzo Ferrari het treintje van de achtervolgers. In een hectische tweede wedstrijd helft kwam Nutley stilaan naar voren om dan kort voor het einde voorbij Danny Kroes, die ook goed was opgeklommen, te gaan. Kenzo Aerts werd derde, Rens van Pelt vierde en Noah Roovers vijfde. In een knappe tweede race was het David Liwinski die de weg naar voren vond. De rookie verschalkte Nutley voor de leiding en ook Kroes en Aerts gingen voorbij aan de Britt. Filip Wojtowicz maakte iets daarvoor nog contact met Rens van Pelt wat laatstgenoemde tot opgave dwong.

In de laatste keer kregen we voor de derde keer een andere winnaar in de naam van Kenzo Aerts. Aerts plaatste kort voor het einde een geslaagd inhaal manoeuvre op Danny Kroes die tweede werd. Terwijl Noah Roovers net daarachter als derde over de streep kwam. Kroes won het dagklassement voor Aerts en Brown Nutley.

In een spannende kwalificatie van de SeniorPlus/GentleMax was Randy Nauwelaers nipt de snelste voor Paul Broekmeulen en Dimitri Ostrovski. Race één werd gewonnen door Randy Nauwelaers, net zoals de twee overige koersen. Nauwelaers boekte zo opnieuw een mooie zege, al was de tweede plaats in de eerste race van Gentlemen Rob van Rompaey zeker even knap! Dimitri Ostrovski boekte een derde plek in de eerste race en zou twee keer tweede worden in de overige races. Tomas Lambrecht werd derde in race twee en Paul Broekmeulen werd dat in race drie! Na Nauwelaers werden Ostrovski en Lambrecht tweede en derde in het dagklassement. Rob van Rompaey werd vierde algemeen en winnaar in de GentleMax voor Peter Vanderloock en Thierry van Kerckhoven.

In de Senioren viel het tijdens de wedstrijd van het Nederlands kampioenschap, vorige week in Kerpen, al op dat het wel eens niet het dagje van de OTK rijders zou kunnen zijn. Dat bleek meteen in de kwalificaties waarin Rowan Grinwis de snelste was voor Felix Wargé, die wel op OTK rijdt. Daarachter werd ‘gelegenheidsrijder’ Kevin Langers heel mooi derde, net voor zijn teammaat Jimmy Deveen op P4. Een mooie tweede rij dus voor het CKR team! Joey Alders mocht als zesde van start maar deed dat uitstekend waardoor hij vrij snel als derde in het pak rond reed achter Grinwis en Wargé. Daarachter hield Deveen goed stand op P4 terwijl Langers nog even in het ritme moest komen zo leek. Wie het ritme snel gevonden had was regerend kampioen, Glen Van Droogenbroeck die al snel een aanval kon openen op Alders. Bij het aanremmen van de eerste bocht liep het wel al meteen fout waardoor Alders heel wat plekken verloor. Van Droogenbroeck kon op jacht naar zijn teammaat Grinwis maar hem bedreigen voor winst zou niet meer lukken. Ondertussen ging Langers voorbij Deveen, Fazio Franssen volgde in zijn spoor. Langers nam even later ook Wargé nog te grazen en werd derde. In een zeer gesmaakte tweede race ging de winst naar Glen Van Droogenbroeck die optimaal profiteerde van een crash tussen Rowan Grinwis en Deniz Beckers waarbij Beckers verder kon en Grinwis heel wat plekken verloor. Beckers reed lang op P3 rond achter Dylan Lahaye die na een goede eerste wedstrijd helft als tweede doorkwam. Beckers verloor kort voor het einde zijn ketting en viel uit waardoor iedereen een plekje opschoof. Zo werd Langers na een mooi gevecht met Brian Kroon opnieuw derde achter Van Droogenbroeck en Lahaye.

In een spannende derde finale ging Van Droogenbroeck, startend vanaf P1 vlak na de start aan kop. Grinwis moest een gaatje laten en kreeg dat niet meer dicht. Daarachter was vooral de strijd tussen Langers en Lahaye erg spannend. Met nog enkele ronden te gaan leek de laatste podium plek naar Langers te gaan maar Lahaye kwam naar het einde toe wel heel erg kort. In de laatste ronde moest het dan gebeuren maar Langers verdedigde prima op ‘zijn’ Kerpen en behield P3. Van Droogenbroeck, Grinwis en Langers, dat is naast de uitslag van race drie, ook meteen de dag uitslag!

Resultaten op MyLaps.com.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

1 Response

  1. Bruno says:

    Was de 1e “droge” racedag (het nodige zweet niet meegerekend dan toch) en verliep voor mij deze keer minder goed dan eerst verwacht maar je hebt zo van die dagen. 🙁

    Voor wie het wil zien zijn er 2 filmpjes online, 1 van de 1e reeks:

    https://www.youtube.com/watch?v=V6W93HfUEBw

    en 1 van de 3e:

    https://www.youtube.com/watch?v=5vERStXYmIE

    De 2e reeks heb ik niet kunnen filmen omdat er na de 1e reeks wat té veel werk aan de kart was om deze klaar te krijgen voor reeks 2, de camera had trouwens ook wat “oplapwerk” nodig.

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.