Inkart Winter Cup 2016

puurswinter2016_flyerAnaloog met de jaarlijkse Summer GP’s organiseerden ze te Inkart Puurs dit jaar ook een ‘Winter Cup’. Een individueel kampioenschap bestaande uit 5 races, met elke wedstrijd een andere manier van kwalificatie.

En voor het eerst werd er ‘echt’ met een minimumgewicht gewerkt; elke piloot moest minimum 80 kg wegen.

Er waren opnieuw heel wat races in natte omstandigheden, de ene keer al meer dan de andere. Zorgde voor uiteenlopende resultaten, en er was maar 1 piloot die meer dan één race kon winnen; Olivier Wuyts.

Het was ook Olivier die zich gisterenavond na de laatste race tot kampioen kon kronen, na elke race in de top 5 te eindigen.
De tweede plaats ging naar Kris Tiebos, die misschien wel het meeste consistente kampioenschap reed. Hij won geen enkele race maar finishte telkens vooraan; 4 podiumplaatsen en een 5e plaats. Misschien wel de grootste verrassing (en daarmee de meest tevreden persoon? :p).
Laagste podiumtrede was voor Daan Vanhamme, samen met Olivier misschien wel favoriet vooraf. Met twee finishes buiten de top 5 kon hij echter niet genoeg punten sprokkelen om hoger te eindigen.

Snelle meid & thuispilote te Inkart Joni Billen finishte op P5 en splitte daarmee de Nederlandse nieuwkomers Guido van den Heiligenberg en Selina Balneger. Beide Noorderburen konden hun snelheid meermaals etaleren, maar hebben (nog) geen ervaring genoeg in natte omstandigheden om mee te doen voor de podiumplaatsen.
De andere thuispiloten vervolledigden de top 10.

Eindresultaat:
puurswinter2016

En nog een mooie foto van het gros van de deelnemers (van de frontrunners ontbreekt Daan op de foto).
puurswinter2016_2

Voor een heleboel verslagjes, uitslagen van elke race, etc. verwijzen we naar ons forum!