MG & MG winnen streetrace te Sint-Eloois-Winkel

streetkarting Sint-Eloois-Winkel - flyer

streetkarting Sint-Eloois-Winkel – flyer

We citeren onze post van vorig jaar:

Kart-events.be is gekend als martkleider in het organiseren van outdoor races op externe locaties. Hun race in Sint-Eloois-Winkel is de enige echte straatrace die nog bestaat, waarbij er op de openbare weg gereden wordt, rond de plaatselijke brandweerkazerne. De meeste andere races gaan door op pleinen of parkings. Een deel van het dorp wordt speciaal voor dit evenement afgezet en dit leidt tot een zeer unieke ervaring.

Kart Events Belgium - logo

Kart Events Belgium – logo

Een iets mindere competitief deelnemersveld dan vorig jaar, maar toch nog genoeg sterke teams aan de start om er een spannende race van hoog niveau van te maken. De race was volledig volzet met maar liefst 32 teams aan de start. 20 in de PRO klasse, 12 in de FUN klasse.

De race zelf was ook weer goed geregeld, zoals we tegenwoordig gewoon zijn van onze partner Kart-events.be (waar de eigenaar trouwens afkomstig is van Sint-Eloois-Winkel). Er was zowel een minimumgewicht, als verplichte pilotenwissels en kartwissels.
Enkel een klein minpuntje; in de briefing werd een ander aantal wissels gezegd dan dat er vooraf aangekondigd waren, en daardoor was het nie voor alle teams even duidelijk hoeveel ze er nu juist moesten doen (vooral natuurlijk het probleem bij teams die niet tijdig aanwezig waren voor de briefing).

In de qualify was het al heel spannend. Team MG-MG (2 piloten met de initialen M.G.) nam nipt de pole voor FSA Racing van Johan Huygens (vorige week nog winnaar op de McChallenge, en ook eerder op het jaar al succesvol in de streetraces in oa. Brugge en Kuurne). VDK Helux volgde op 3, Traxxis met gelegenheidspiloot Philippe Kerssebeeck volgde op 4.

Over de race zelf gaan we het hier niet uitgebreid hebben, op het spannende slot voor P3 na.
Met nog 5 minuten te gaan leken de eerste posities vrij vast te liggen, met de top 2 nog steeds dezelfde als bij de start van de race. MG-MG had ondertussen zowat een ronde voorsprong op P2.
Op P3 reed Stefan Verhofsté voor Traxxis. Zij waren in de race een plaatsje opgeklommen, maar waren ook wat kostbare tijd verloren doordat Philippe een extra pitstop had moeten maken in de eerste helft van de race. JKM zat niet veraf op P4 na een sterke remonte na tijdverlies in de beginfase van de race waardoor ze van P25 moesten terugkomen. Met een betwistbaar manoevre van hun piloot op Stefan op een plaats waar de marshals het niet kunnen zien komt Stefan in de banden te staan, en verliest Traxxis dus het laatste podiumplaatsje aan JKM (met aan het stuur toevallig ook een piloot met de initialen M.G.), die zo hun sterke inhaalrace in extremis op het podium beëindigen.
Wanneer enkele mensen de piloot van JKM in kwestie vlak na het vallen van de finishvlag dan ook nog vlug zien weglopen vóór de weging twijfelden sommigen nog wat extra aan de sportiviteit, zeker omdat enkelen hem tijdens het rijden al een stuk lood uit de kart hadden zien gooien.
De marshals hadden het niet gezien en konden niets doen, dus kwamen ze op P3 te staan bij de prijsuitreiking, al dan niet terecht (gewicht zou vermoedelijk wel geen probleem geweest zijn, het manoeuvre misschien wel).

Jammer genoeg een iets incidentrijkere race dan gehoopt (niet enkel het hierboven beschreven slot), deels ook door de niveauverschillen (vooral de ervaring waarschijnlijk) tussen sommige FUN teams achteraan en de PRO teams vooraan, maar na afloop leek het gros van de deelnemers toch tevreden naar huis te keren.

streetrace Sint-Eloois-Winkel 2016 - podium

streetrace Sint-Eloois-Winkel 2016 – podium


Top 8:
P1. MG-MG (Mathias Grooten & Michiel Gruyaert)
P2. FSA Racing (Johan Huygens & Kris Cools)
P3. JKM (Jimmy Vanhecke, Mathias Geirnaert & Kevin Lemaitre)
P4. Traxxis – Not filled in (Stefan Verhofsté & Philippe Kerssebeeck)
P5. Xploziv (Frederik Rambout, Nicolas Leroy & Dieter Dussart)
P6. VDK Helux EZ 1
P7. CEMA racing
P8. Red attack 1

In het FUN subklassement ging de winst naar VAMO RACING, die iets meer dan 4 rondes moesten toegeven op de winnaars van het PRO klassement, en op P14 algemeen eindigden. SCV Racing eindigde hier 2e op toch al een 2-tal ronden van hun concurrenten, voor het team FSA Mechanics. De winnaars van vorig jaar in deze klasse (Autobedrijf Naessens) finishten op P4.

Volledige resultaten op MyLaps.com: qualify, race

Enkele verslagjes op ons forum.

Een artikel op de website van de Knack (West-Vlaanderen): klik.

In de namiddag werd ook opnieuw het West-Vlaams kampioenschap voor brandweerkorpsen verreden, maar daar gaan we hier niet verder over uitweiden (Torhout won, met Ledegem 2 in hun bumper, en Harelbeke 1 op P3).

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

4 Responses

 1. KURT says:

  Van p25 naar p3. Zo traag waren ze da. Toch niet. Wel done M.G

 2. KURT says:

  * dan toch niet

 3. CyCo says:

  Geen idee waar je het over hebt Kurt. Het team dat 3e finishte was 6e gestart, niet 25e.
  Het team dat 25e gestart is is 21e gefinisht, en 3e in de FUN-klasse.

  En over geen enkel team werd gezegd dat ze traag waren 😉

 4. CyCo says:

  Ah blijkbaar zijn ze in het begin van de race zelf ook rondgezet geweest (of toch vast komen te staan) waardoor ze op P25 belandden, en dus nadien sterk terug opgeklommen zijn 😉

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.