Veelbelovende start van het tweede Formula Karting seizoen

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na een stevige voorbereiding werd het tweede seizoen van Formula Karting afgetrapt te Nijverdal in Kartplaza. Het deelnemersveld dit jaar bestaat uit 30 rijders die behoren tot de top van de lage landen. Ook de wedstrijdleiding bestaat uit handen vol ervaring. Dit alles maakt Formula Karting één van de meestbelovende kampioenschappen dit jaar.

Formula Karting doet dit jaar hun 2e seizoen. Vorig jaar was het nog wat zoeken. Dit jaar beloven ze er alles aan te doen om dit 2e jaar enorm goed te maken. “Ze” zijn Luciano Trovato en Raoul Leckie. Ze laten zich bijstaan door Gregory Laporte, Mellanie Motz, Sverre Zielman, Cuno De Bruin en Ward Maenhout. Het hele team samen had veel overleg voor het seizoen van start ging dit weekend en kwamen hiervoor de week ervoor ook nog es uitgebreid voor samen.
Zo kwam uiteindelijk een sterke kalender van 11 racedagen op 11 verschillende banen tot stand met verscheidene formules zoals we gezien hebben in het 1e seizoen van Formula Karting. (Er was ook een plan om een soort Formula Karting klasse 2 (“FK2”) op te richten, maar dat werd uiteindelijk geschrapt, althans voorlopig.)

De eerste wedstrijddag ging door in Kartplaza in Nijverdal, thuisbasis van Thom van Djk, één van de deelnemers dit jaar. Op vrijdagavond was de organisatie al aanwezig om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Ook heel wat rijders waren vrijdag al op de karting te vinden. Ze kwamen de baan verkennen, die voor zeker de helft van de rijders nog onbekend was. Iedereen leek het er over eens dat de kartjes een aparte besturing hebben door de stuurbekrachting en de veren

Er werd ook nog een korte persconferentie gehouden met de nieuwe koersdirectie en enkele seizoensrijders. Hieronder de beelden daarvan:

De dag erna begon met nog enkele trainingsessies. De organisatie heeft als 1 van hun doelstellingen voor elke rijder de mogelijkheid te trainen. Dit doen ze door op elke baan enkele sessies voor de wedstrijd te voorzien. Er bleek meteen al dat winnen niet voor iedereen evident zou worden. De rijders zijn zo sterk aan elkaar gewaagd dat slechts kleine kartverschillen heel bepalend zijn.

De wedstrijddag volgde op zaterdag. 29 seizoensrijders stonden aan de start, 3 dagrijders kwamen hen vergezellen.
Het concept voor dit weekend was eenvoudig. 5 races van 20 laps, elk voorafgegaan door 1 hotlap kwalificatie. Verder moest er ook 1 pitstop gemaakt worden. Hiervoor had de karting speciaal voor Formula Karting een lasersysteem voorzien. Dit bleek uitermate goed te werken. Er waren geen vertragingen, alles verliep mooi op schema. Bijna alle rijders kennen elkaar van allerhande grote kartwedstrijden. De sfeer liet dit ook goed merken. Zowel op en naast het circuit. De races verliepen enorm sportief.

Uiteindelijk is het Rico Haarbosch die na 5 races met slechts 1 puntje voorsprong de eerste dagoverwinning binnensleept. Thom van Dijk werd 2e (een traditie op zijn thuiscircuit, wist hij te vertellen). Mathias Grooten werd 3e.

Formula Karting Nijverdal 2017: Podium

Formula Karting Nijverdal 2017: Podium

De eerste wedstrijddag was dus een enorm succes. De volgende is reeds binnen 2 weken. Op 18 maart trekt de organisatie naar Hurricane Karting te Dolhain (België)

De volledig uitslag kan je terugvinden op de website van Formula Karting: klik
Op ons forum kan je ook verslagjes lezen van enkele rijders: klik

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.