Haarbosch met 4e overwinning op rij in Formula Karting

Afgelopen zaterdag was het reeds tijd voor de 4e manche van het Formula Karting seizoen. Plaats van het gebeuren ditmaal Eurokart in Poperinge, een circuit dat nog steeds bij de populairste is onder de rijders!

Ondanks de misschien ietwat verouderde infrastructuur (en ook de karts zijn al vrij oud) is het lange en snelle circuit van Poperinge, vooral dankzij de lichte en krachtige karts, nog steeds een van de lievelingscircuits van de meeste piloten. Het was dan ook dankzij de deelnemers zelf dat dit circuit op de kalender stond van Formula Karting seizoen 2017, nochtans een verre verplaatsing voor de meesten!

Reeds op vrijdag waren redelijk wat piloten aanwezig om wat extra training in te lassen.

Zaterdag race-dag.
5 korte sprint-races, voorafgegaan door een hotlap-kwalificatie.

Vooral die hotlap zou belangrijk zijn, en daar zag je ook meestal de mensen die het meest getraind hadden vooraan komen. In de race echter ook nog een strategisch element; de shortcut, waarbij je ipv. de eerste bocht gewoon rechtdoor kon rijden.

Qua pure snelheid leken er 4 mensen bovenuit te steken; Mathias Grooten, Mats de Jong, Rico Haarbosch en Yoan Médart. Kort gevolgd door oa. Stefan Verhofsté, Ruben Boutens, Nick Van Ostade, Ricardo Vlieger en ook Selina Balneger.

Formula Karting: Kart na de crash

Formula Karting: Kart na de crash

In race 2 werd iedereen wat opgeschrikt door een heftige crash door Nick Van Ostade die omwille van een foutje aan hoge snelheid tegen een paal knalde, en ei zo na uit z’n kart geslingerd werd. Rick Harthoorn kon hem maar net ontwijken. Het chassis van de kart stond krom en Nick kon z’n wedstrijd niet uitrijden, dus zijn kansen op een goed dagklassement waren al verkeken (geen schrapresultaat).

Loting is altijd bepaalden in races van zo’n hoog niveau, en al zeker in een mechanische sport.

Het was uiteindelijk (opnieuw!) kampioenschapsleider Rico Haarbosch die na 5 races aan het langste eind trok, ondanks maar 1 race gewonnen te hebben.
Yoan Médart werd 2e met 3 overwinningen, maar die reed een minder goede 4e race in de traagste kart van het pak. Hij greep naast de overwinning met maar één puntje!
Mathias Grooten blonk uit in constantheid en ging met de 3e plaats lopen, ondanks geen enkele race gewonnen te hebben.
Mats de Jong had – altijd snel in Poperinge – had ook niet de beste loting van het pak, en viel net naast het podium, ook met één puntje te kort.

FK 2017 Race 4: Podium

FK 2017 Race 4: Podium

Rico haalt zodoende een perfect score na 4 manches, en lijkt nu al overgrote favoriet voor de eindoverwinning dit seizoen.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.