BIKC 2017 manche #2: Inkart Puurs

Inkart logo

Inkart logo

Op 14 mei werd de 2e manche van het BIKC 2017 verreden. Plaats van het gebeuren ditmaal Inkart te Puurs. Voor vele piloten toch een redelijk verrassing dat dit kampioenschap dit circuit aandeed.

BIKC: een spannende tweede manche in Puurs

Meer dan twee maanden na de start van het seizoen in Karting Eupen nam het Belgian Indoor Karting Championship opnieuw de draad op, op 14 mei in InKart te Puurs. Giovanni Baccellieri (Master Lite), Kris Cools (Master F40), Timo Van Impe (Master Heavy), Rico Haarbosch (Junior) en Antoine Morlet (Rookie) wisten er de zegelauweren te veroveren.

Het InKart-complex te Puurs, halverwege tussen Brussel en Antwerpen, is één van de oudste infrastructuren die aan het indoorkarten zijn gewijd. Tussen deze muren die duizenden karters hebben zien passeren werd de tweede manche van het seizoen 2017 van het Belgian Indoor Karting Championship afgewerkt. Voor de gelegenheid kwamen er 51 rijders, verdeeld over vijf categorieën, aan de start. De races waren spannend en het nog jonge en door RACB Sport erkende kampioenschap bevestigde zijn uitstekende niveau.

Master Lite: Baccellieri neemt het voortouw

De strijd in Master Lite kondigde zich spannend aan… en dat was ook het geval, op meer dan één vlak! In de loop van de dag staken er twee rijders boven de rest van het peloton uit: Giovanni Baccellieri en Matts Breckpot. Breckpot, leider na de kwalificatieraces, reed ook op de eerste plaats in de finale, maar met het zicht op het zwart/wit geblokt werd hij ingehaald door zijn tegenstander, die zo naar een verdiende zege reed! De 18-jarige Bergenaar was al tweede geworden in Eupen, en nam door zijn zege in Puurs de leiding in het kampioenschap. “Het was een piepklein gaatje, maar ik heb me er toch ingegooid om Matts te passeren”, lachte Giovanni. “Ik wist dat het alles of niets zou zijn, maar het werd gelukkig alles. Winnen in Puurs maakt me heel trots, want de strijd was heel intens. Ik kan haast niet wachten om naar de First Kart’ Inn te trekken, voor de derde wedstrijd van het seizoen!”
Ook achter het leidende duo ging het er voor de derde plaats warm aan toe, tussen Mats De Jong en Arnaud Teuwen. Hoewel Teuwen tijdens de kwalificatieraces drie keer had gewonnen, moest hij het laatste podiumtrapje uiteindelijk aan De Jong laten, op basis van de resultaten. De top-8 werd vervolledigd door Dylan De Wolf, Simon Delvenne, Mathieu Detry en de amazone Selina Balneger.

Master F40 en Master Heavy: Cools en Van Impe laten zich zien

Kris Cools, even snel met een kart als met een racebolide, drukte zijn stempel op de Master F40-categorie, voorbehouden voor rijders van minimum 40 jaar. Na afloop van de finale won de rijder die ook regelmatig start in de BGCD en de VLN met 27 punten voorsprong op een nochtans sterk rijdende Alain Huls. Achter die twee klom Thierry De Wolf op het derde podiumtrapje.
Timo Van Impe, nieuwkomer in het kampioenschap – maar verre van onbekend in het indoor karten – maakte heel wat indruk bij zijn eerste optreden in de Master Heavy categorie (voor rijders van meer dan 100 kg.). Door vier van de vijf kwalificatieraces en de finale te winnen overtrof de jonge Brusselaar zijn verwachtingen. “Ik hoopte op een podiumplaats, niet de zege!”, stelde Timo. “Ik was afwezig in Eupen, maar dit succes laat me toe om naar de voorlopig derde plaats in het kampioenschap te klimmen.” Het podium van de categorie werd vervolledigd door Kilian Stordeur en Sebastiaan Vanschoonwinkel.

Junior: Haarbosch zonder weerga

In de Junior-categorie (14-18 jaar) liet Rico Haarbosch de concurrentie geen kans. De Nederlander zette een quasi perfect weekend neer, en liet slechts de derde kwalificatierace aan een sterke Guillaume Huls, tweede in de eindstand. Ook Logan Sougné klom op het derde podiumtrapje. De top-5 werd vervolledigd door Kevin Huet en Lorenzo Bonifacio, die in de loop van de meeting ook mooie dingen lieten zien.

Rookie: Morlet dubbelt

Bij de rookies (12-15 jaar) ging het er ook heet aan toe, met vijf rijders die elkaar geen duimbreed toegaven. Rayhan Mouoya stond voor de finale dan wel aan de leiding van het algemene klassement, maar toch was het Youenn Bossu die bij het eerst overschrijden van de finish in die laatste race dacht te hebben gewonnen. Maar de 13-jarige rijder werd bestraft wegens onsportief rijgedrag en de zege ging uiteindelijk naar Antoine Morlet. Achter hem finishten Rayhan Mouoya, Tom Delfosse, Youenn Bossu en Benjamin Thiry in de top-5.

Het Belgian Indoor Karting Championship zet zijn weg verder in de First Kart’ Inn te Machelen, tijdens het weekend van 24 en 25 juni. De derde manche van het kampioenschap belooft een waar indoor kartingfestival te worden, waarbij de deelnemers zich volledig kunnen laten gaan aan het stuur van de rechtstreeks uit Italië ingevoerde PGK-Z karts met versnellingsbak. Het inschrijvingsformulier vindt u terug op www.bikc.be .

Foto’s: Marc Alexandre Stordeur

Podium Lite: 1. Giovanni Baccelieri, 2. Matts Breckpot, 3. Mats de Jong

Podium Lite: 1. Giovanni Baccelieri, 2. Matts Breckpot, 3. Mats de Jong

Podium Junior: 1. Rico Haarbosch, 2. Guillaume Huls, 3. Logan Sougné

Podium Junior: 1. Rico Haarbosch, 2. Guillaume Huls, 3. Logan Sougné

Podium F40: 1. Kris Cools, 2. Alain Huls, 3. Thierry De Wolf

Podium F40: 1. Kris Cools, 2. Alain Huls, 3. Thierry De Wolf

Podium Heavy (foto ontbreekt):
1. Timo Van Impe, 2. Kilian Stordeur, 3. Sebastiaan Vanschoonwinkel

Podium kids: 1. Antoine Morlet, 2. Rayhan Mouoya, 3. Tom Delfosse

Podium kids: 1. Antoine Morlet, 2. Rayhan Mouoya, 3. Tom Delfosse

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.