Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
KCR: BiteMedia Cup HWC klasse - Kartzone.be

KCR: BiteMedia Cup HWC klasse

De BiteMedia Cup is ondertussen uitgegroeid tot hét kampioenschap in Kart Centre Roosendaal. Tegenwoordig is er ook een apart kampioenschap voorzien voor de ‘zwaargewichten’ in teamverband. Er wordt gereden op een minimumgewicht van 100 kg.
Het seizoen 2016-2017 zit er inmiddels op.

Alle races bij Kart Centre Roosendaal worden gereden op gewicht. Ook voor de zwaardere coureurs onder ons hebben we een competitie voor teams op 100 kg. Het jaar 2016 – 2017 was al een groot succes, wil je graag racen op je eigen gewicht, lees snel verder en schrijf je in! (Deelname mogelijk als rijder vanaf 75 kg weegt, gewicht wordt aangevuld naar 100 kg)

Hoe werkt het?

De competitie bestaat uit 10 races per jaar, Je rijdt elke maand een 2 uurs race en deze race worden op een donderdagavond gereden. Na elke race wordt er een verslag geschreven en de stand opgemaakt, zo kan je een heel seizoen de stand goed bijhouden. In een seizoen kennen we meerdere kwalificatie varianten, als de uitslag van de kwalificatie bekend is gaan we starten volgens een rollende start. In die 2 uur zijn er 4 wisselperiodes, zo kan elke rijder een stint rijden en kan je ook je eigen tactiek bepalen. We hebben een tijdsysteem zodat iedereen exact even lang stil staat in de pitsstraat wanneer er een kart en rijderswissel plaats vindt.

Na 2 uur racen vlaggen we de wedstrijd af en het team wat als eerste over de finish komt heeft gewonnen. Na elke race worden er punten verdeeld aan de hand van de uitslag en zo kan je een heel jaar strijden om het kampioenschap. Omdat we toch met een technische sport te maken hebben, zetten we één schrapresultaat in en hebben we dus een einduitslag over 9 races.

Alle rijders moeten wel op gewicht rijden, je wordt na je rij stint gewogen en je dient dan minimaal 100 kg te wegen. Kart Centre Roosendaal stelt tot 20 kg gewicht beschikbaar die je op de kart kan plaatsen met behulp van gewichtspennen. Kom je dan niet aan de 100 kg, dan kan je altijd nog gewicht in bijvoorbeeld een stoel plaatsen. Dit maakt het voor de zwaardere rijders leuker en eerlijker! Het is geschikt voor de lengte vanaf 1.60 m of in overleg.

Wanneer, hoe laat en wat zijn de kosten?

Elk jaar beginnen we dus in september / oktober met een nieuw seizoen. Tot die tijd heb je de gelegenheid om te trainen en om als rijder en team beter te worden. Als je deelneemt heb je als voordeel dat je mag meetrainen in de speciale wedstrijdkarts. De wedstrijdtrainigen worden meerdere malen per maand op een dinsdagavond en/of donderdagavond gereden. De aanvang van de wedstrijd is om 18.45 uur en om 19.00 uur beginnen we met de briefing. De kwalificatie begint om 19.30 uur en aansluitend is de start van de race. De kosten zijn € 140,00 per race per team en je kan gewoon per race betalen. Wanneer je voor een heel seizoen betaald krijg je een leuke korting. Omdat gezelligheid voorop staat serveren we iedere wedstrijd bittergarnituur en organiseren we voor alle teams aan het einde van het seizoen een barbecue, dit zit bij de prijs van de races inbegrepen!

Eindstand seizoen 2016 – 2017:

KCR BMC HWC 2016/2017 - eindklassement

KCR BMC HWC 2016/2017 – eindklassement

KCR BMC HWC 2016/2017 - eindpodium

KCR BMC HWC 2016/2017 – eindpodium

Winst voor RMK Racing met slechts één luttel puntjes! Het mag wel gezegd worden dat RMK Racing de sterkste (b)leken doorheen het seizoen, en ineens redelijk wat punten verloren door mechanische pech, waardoor de concurrentie terug dichter kon sluipen.

Het team van RMK Racing rond broers Roel en Marco de Jong kon uiteindelijk nipt de maat nemen van BE Traxxis NL, met daar om. Detlef Pahl, Jerry Wolles, Peter Neefs als vaste piloten. De overwinning in de allerlaatste race voor Traxxis was dus nét niet genoeg.
VIDEV racing vervolledigde het podium.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.