Red Attack Kart Special te Izegem

De jaarlijkse kart-race van Kart Club Red Attack moest vorig jaar nog geannuleerd worden wegens te weinig inschrijvingen, maar kon dit jaar wel doorgaan!

Vorig jaar waren er slechts 8 inschrijvingen. Voor een deel misschien wel te verklaren aan het feit dat de organisatie altijd een drukke dag in het kartwereldje uitkiest; op autoloze zondag halverwege september is het namelijk ook altijd de 8u van First Kart ‘Inn en de 6u van Brussels Kart.

Dit jaar gelukkig wel een iets gezonder deelnemersveld (ondanks dat de race toch nog altijd samenviel met de hierboven vermeldde andere races – de organisatie wil niet wijken van datum).

Organisatie dus in handen van Red Attack, in samenwerking met Kart-Events.be die de karts en de circuit-afbakening leveren.
Red Attack is al jaren een van de vaste waarden op allerlei streetraces (vooral in West-Vlaanderen), en ook af en toe bij races te Worldkarts in Kortrijk.

Over de race kunnen we niet zo heel veel zeggen, er bereikte ons nog niet zoveel informatie en ook nog geen foto’s. Die wordt hopelijk later wel aangevuld hier.

Regenachtige dag in het West-Vlaamse Izegem, dus de baan lag er nat en heel glibberig bij.
Mede hierdoor waren het de meer ervaren piloten die natuurlijk meteen de favorietenrol invulden.

Siebert Verfaillie reed samen met Michiel Gruyaert
Kenneth Naessens reed samen met Bjorn Bourgonjon voor BK Kartteam

Siebert stapte in de laatste minuten van de kwalificatie nog even in en kon zo de pole afsnoepen van BK Kartteam.
Michiel startte de race, maar moest al gauw Kenneth voorbij laten, en zag Kenneth wat wegrijden.
Na de pilotenwissels was het Siebert die weer sneller onderweg was en Bjorn kon bijhalen, en een gaatje van zo’n 10 seconden slaan.
Na de volgende wissels was Kenneth weer sneller dan Michiel in deze tricky conditions in het natte, en hij kon de leiding weer overnemen.
In het laatste stuk van de race was het nog Bjorn z’n beurt, maar Michiel moest genoegen nemen met een 2e plek. Ze finishten quasi in elkaars bumper!

De andere teams kwamen nooit echt in het stuk voor… De namen van de piloten op P3 moeten we dan ook nog schuldig blijven momenteel.

(Zie ook op ons forum.)

CyCo

1985, Aalter, BE

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.