Bluestar wint de 12h van Dolhain

Hurricane Karting Dolhain

Afgelopen weekend ging de jaarlijkse 12h door in Hurricane Dolhain Karting. Met een grid van 16 teams was de race was volledig uitverkocht. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden met teams zoals Bluestar, Traxxis, PF Racing en Phenix Jeka in de line-up.

De dag werd gestart met het nodige administratieve werk en de briefing. Ondertussen konden de rijders ook genieten van een ontbijt dat inbegrepen was in de prijs. Een prijs die bijzonder scherp was overigens. 550 euro om 12 uur te racen op hoog niveau. De karting heeft onlangs ook pas nieuwe karts aangeschaft. Bovendien is vorige week een volledig nieuw timing systeem in gebruik genomen. En toch was de race slechts 10 euro duurder dan de editie van vorig jaar.

Na de briefing werd meteen gestart met een vrije training van 1 uur. Daarna werd een hotlap kwalificatie gedaan. Er stond 1 kart opzij die werd warm gereden in de laatste minuten van de vrije training. Hiermee reden alle teams 1 hotlap en zo werd de grid bepaald. Bluestar Kinepolis mocht vanop de pole vertrekken. Na twee warmup laps startte de echte race. Grote verliezer bij de start was Traxxis.be. Die hadden de pech om met 1 van de twee minste karts van de dag te moeten starten op p6. Na het (on)nodige duw en stootwerk van de teams achter zich, komen ze na enkele ronden pas als p13 over de finish.

Na enkele uren was het duidelijk dat de teams van Bluestar het podium zouden bezetten. De enige die daar enig weerwerk kon bieden was Traxxis.nl. Zij reden bijna de hele wedstrijd op p3 rond. Naar het einde van de wedstrijd kunnen ze p2 veroveren wat voor een bijzonder spannende finale van de race zorgde. Mats de Jong zou de laatste stint starten met een minder kartje terwijl Benjamin Keivers met een goede kart de aanval kon inzetten. Bij een eerste poging werd hij door de racedirectie gedwongen zijn positie terug te geven. Iets later bij een volgende poging, keurt de koersdirectie het manoeuvre wel goed en zo komt Bluestar Foamzoo op p2 terecht.

Op het einde wordt ook nog enorm gestreden voor de snelste wedstrijdronde. Benjamin Keivers kan die zetten op 47.250. Rico Haarbosch deed zijn best, maar strandde op een miniem verschil van 7 duizendsten met een 47.257

Bluestar Kinepolis wint de race met een halve minuut voorsprong op het zusterteam Bluestar Foamzoo. Traxxis.nl finisht mooi 3e. Hun zusterteam Traxxis.be finishte uiteindelijk nog knap 6e na de ongelukkige start.

12h HD kart 2017: Uitslag

12h HD kart 2017: Result

12h HD kart 2017: Podium