Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Formula Karting kampioenschap is zo goed als beslist na voorlaatste wedstrijd - Kartzone.be

Formula Karting kampioenschap is zo goed als beslist na voorlaatste wedstrijd

Afgelopen zaterdag zakte het Formula Karting gezelschap af naar Van der Ende Racing Inn te Poeldijk in Nederland. Rico Haarbosch kon zich daar al tot kampioen kronen als het meezat. Maar Ruben Boutens, Mats de Jong en zelfs Yoan Médart zouden dat niet zomaar laten gebeuren. Allen maken ze mathematisch nog kans op de titel.

Van der Ende Racing Inn - Logo

Van der Ende Racing Inn – Logo

Voor de Belgische rijders is Van der Ende Racing Inn een onbekende baan. Enkel Mats de Jong deed er eerder al een wedstrijd mee. Hij wist toen te vertellen dat er wel behoorlijk wat verschil op de kartjes zaten. Onder de rijders heerste dan vooral ook deze vrees voor deze wedstrijd. Dat de baan bij veel rijders onbekend is, hielp daar zeker niet bij.

Onder de deelnemers waren naast de regular ook maar liefst 7 dagrijders die van het kampioenschap kwamen proeven. Deze leken zich heel goed te amuseren in het format en sommigen van hen lieten ook best goede resultaten zien.

Het format voor deze manche was 5 sprints van 12 laps met 1 hotlap kwalificatie. Eerst werden nog enkele trainingheats gereden. Voor de organisatie meteen de mogelijkheid om een goede selectie te maken uit de aanwezige karts. De bevindingen van de rijders waren unaniem. De bruggen en de lengte van de baan werden erg gesmaakt. Sommige rijders hadden het zelfs over de leukste baan ooit met een brug in de layout. De kartverschillen leken op het eerste zicht nog goed mee te vallen.

Na 5 sprint races werd een half uur pauze gehouden. Dit leek precies een invloed te hebben op de prestaties van de karts. Sommige karts presteerden helemaal niet meer. Waar ze in de eerste helft van de dag nog koersen wonnen, werden ze in de 2e helft hopeloos laatste. De organisatie probeerde dit op te vangen door reserve karts in te schakelen. Deze waren echter een pleister op een open wonde. Heel jammer, want zonder dit euvel was dit een topbaan voor het kampioenschap. Uiteindelijk wordt in de laatste race van de dag beslist of Rico Haarbosch de titel al kan opeisen. Hij moest daarvoor de race winnen. Het werd behoorlijk spannend tussen Yoan, Rico en Thom van Dijk. Die laatste gooide roet in het eten voor Rico. Dit door heel nipt voor Rico uit te komen na zijn pitstop en de race te winnen.

Hierdoor ging Ruben met de dagoverwinning lopen en is de kampioenschapstitel mathematisch nog niet beslist met nog 1 wedstrijd te gaan. Rico Haarbosch kan echter de titel enkel nog ontlopen door een DQ te krijgen voor de laatste wedstrijddag. Ook voor positie 20, de dropout voor automatische deelname volgend jaar, blijft het spannend. Cuno de Bruin had een baaldag en moest zijn laatste wedstrijd zelfs staken nadat de kart het helemaal opgaf. Hierdoor zal hij volop voor de strijd moeten gaan in de laatste wedstrijd met Ricardo Vlieger, Tom van Doorn en Rick Harthoorn.

FK 2017 Race 10: Daguitslag

FK 2017 Race 10: Daguitslag

 

FK 2017 Race 10: Podium

FK 2017 Race 10: Podium

Het belooft een klapper van formaat te worden tijdens de laatste manche van het kampioenschap dus. Deze gaat door in Eupen op het circuit van Eupener Karting op 2 december.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.