Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
Eerste Formula Karting wedstrijd van het jaar is een feit. - Kartzone.be

Eerste Formula Karting wedstrijd van het jaar is een feit.

Dit jaar zijn we reeds toe aan het 3e seizoen van het Formula Karting kampioenschap. Organisators Luciano Trovato en Raoul Leckie gaan dit jaar weer een stapje verder. Waar het vorig jaar nog niet lukte om een FK2 klasse te organiseren, is het dit jaar wel een succes. De eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen werd afgetrapt op Hurricane Dolhain Karting.

Nieuwigheden voor het nieuwe seizoen

De belangrijkste verandering voor het nieuwe seizoen is de start van de FK2 klasse. Naast de FK1 klasse waar maximum 24 rijders toegelaten worden, is er nu ook een FK2 klasse. Deze is vrij voor iedereen en hier zullen ook dagrijders toegelaten worden. De bedoeling is dat de podiumrijders in het eindklassement promoveren naar de FK1 en de hekkensluiters bij FK1 degraderen naar FK2. Zo blijft het niveau van beide kampioenschappen op peil. Vorig jaar leek het moeilijk om deze klasse van start te laten gaan. Dit jaar was er heel wat interesse. Vermoedelijk zit het succesvolle 2e seizoen van het kampioenschap hier wel voor iets tussen. De mond-aan-mond reclame doet zijn ding.

Een tweede belangrijke toevoeging aan het kampioenschap is het beloningssysteem in FK1. Hier krijgt de winnaar in het eindklassement maar liefst 500 euro. De tweede krijgt 450 euro, de 3e 400 euro. Dit gaat zo verder tot en met de 10 plek die nog 50 euro krijgt. Voor heel wat rijders een extra motivatie, voor anderen dan weer mooi meegenomen.

Format voor de eerste wedstrijd

Voor de eerste wedstrijd werd gekozen voor sprintraces. In elke race mocht men 1 shortcut nemen en diende men ook 1 pitstop te doen. Voor elke race werd een 1 hotlap kwalificatie gedaan. FK1 kreeg 5 races per rijder en in FK2 deden de rijders er 4. Nieuw dit jaar is dat het slechtste resultaat nu maar voor de helft meetelt. Vorig jaar telde dit resultaat nog volledig mee. Een niet onbelangrijk detail. Ook de puntentelling is veranderd tegenover vorig seizoen. Toen werd er nog met halfjes gewerkt, nu niet meer.

Cédric de stoop wint bij FK2

Bij de FK2 klasse kwamen heel wat sterke rijders aan de start. Onder hen heel wat gekende gezichten ook. Oa. Daan Vanhamme, Tim van den Acker, Steve Kolela en Nadia Balneger. Verder ook enkele ex-FK1 rijders, Dave Singelee, Giovanno van den Broek en Giovanni van Bitterwijk.

De rijders bleken in deze klasse aan elkaar gewaagd en tot het einde bleef het spannend voor het eindpodium. Uiteindelijk is het Cédric De Stoop die met de overwinning gaat lopen, gevolgd door Steve Kolela en Dave Singelee die de 3e plek voor zich nam.

FK2 2018 Race 1 Uitslag

FK2 2018 Race 1 Uitslag

 

FK2 2018 Race 1 Podium

FK2 2018 Race 1 Podium

Ruben Boutens wint bij FK1

Bij de FK1 klasse kwamen ook enkele nieuwe gezichten aan de start. Allemaal wel gekende waarden in het indoorkarten. Naast Thomas Haglestein, Cédric Wauters en Tim Leloux zijn er ook enkele juniors die in deze klasse aantreden. Eliano de Vos en Jarno Hermans lieten zich beiden al meermaals zien in topwedstrijden. Nu nemen ze het ook op tegen de toppers van de lage landen in het Formula Karting kampioenschap.

Ook in deze klasse bleek het bijzonder spannend tot het einde. Ruben Boutens laat zich meteen gelden en pakt de dagoverwinning. Thuisrijder en altijd topfavoriet in Dolhain, Yoan Médart finisht met nipt verschil op de 2e plek. Thomas Haglestein komt sterk aanzetten in het kampioenschappen en eist meteen zijn eerste podiumplek op, op de 3e plek.

FK1 2018 Race 1 Uitslag

FK1 2018 Race 1 Uitslag

 

FK1 2018 Race 1 Podium

FK1 2018 Race 1 Podium

Zowel rijders als organisatie tevreden

De eerste wedstrijddag verliep heel vlot. Waar er s’morgens gestart werd met een half uurtje vertraging, werd dit in de loop van de dag volledig bijgehaald. Alle races verliepen zonder incidenten en heel sportief wat de sfeer alleen maar ten goede kwam.
Verschillende rijders lieten optekenen tevreden te zijn over het niveau, zowel in de FK1 als in de FK2 klasse.

Lees ook de verslagen en commentaren op ons forum.

Een succesvolle start dus. De volgende wedstrijd gaat door op het circuit van Daytona Karting in Essen (DE) op 10 maart.

Linkje naar het algemeen klassement van Formula Karting 2018 op hun site.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.