Traxxis CU@Finish wint de 6e editie van de 6 uur Nightrace te First Kart ‘Inn

FKI logo

FKI logo

Naar jaarlijkste gewoonte, op de laatste zaterdag van februari, gaat op First Kart ‘Inn de 6u Nightrace door. De race, georganiseerd door Ward Maenhout, is al aan zijn 6e editie toe. Met 20 teams aan de start bleek het weer een goed gevulde startgrid met rijders van topniveau.

Waar vorig jaar bij de 5e editie gekozen werd voor 2 races van 3 uur (1 in elke rijrichting), ging het dit jaar terug om één 6u race.
De kwalificatie verliep in 3 stukjes. De Q1 duurde 10 minuten. Hierna vielen 6 teams af, de andere mochten zich opmaken voor een Q2 van 5 minuten. Ook hierna vielen 6 teams af. De laatste kwalificatieronde bestond uit 1 hotlap voor de resterende teams. Het is DWT met Dylan de Wolf aan het stuur die mag vertrekken vanop pole, nadat Traxxis CU@Finish nochtans Q1 en Q2 als snelste afgesloten had.

Omdat er last minute nog een aanpassing werd gedaan aan het circuit, was het dit jaar geen gridopstelling voor de start.
Na 2 ronden achter de pacekart kon de race echt van start gaan.

De race verliep vrijwel vlekkeloos. Er werd heel sterk en sportief gereden. Hier en daar viel wel een kart uit. Dit werd altijd zo snel mogelijk opgelost met een reserve kart. Indien mogelijk werd de uitvallende kart ook terug in koers gebracht. De clubkarts op FKI zijn ondertussen 6 jaar oud en eerlijk gezegd ook aan vervanging toe. De organisatie had hier rekening mee gehouden en maar liefst 8 kartwissels voorzien. Zo kregen de teams 9 karts voorgeschoteld op 6u tijd om zo een eerlijke strijd te kunnen geven.

Na 6 uur in toch wel koude omstandigheden dit jaar is het Traxxis CU@Finish die de overwinning op zich schrijft. Mats de Jong en Cédric Wauters winnen hiermee voor de 2e maal de wedstrijd. DWT finisht op de 2e plek op 9s van de leiders. Bluestar eindigt 3e na een sterke inhaalrace na een heel moeizame start.

6h nightrace FKI 2018 Result

6h nightrace FKI 2018 Result

6h nightrace FKI 2018 Podium

6h nightrace FKI 2018 Podium

Full results van de race:

Chrono 1, Chrono 2, Chrono 3

Full Race Results

FKI nieuwe karts preview 2018

FKI nieuwe karts preview 2018

Tot slot geven we nog even een sneak view op de nieuwe vloot karts waarvan First Kart ‘Inn in blijde verwachting is.
Ze zullen voor het eerst in gebruik genomen worden tijdens de clubraces vanaf 7 maart. Het gaat om 200cc Biz karts, deze keer met een plastieken voorbumper.

 

Meer reacties op de 6u race op ons forum.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.