JPR soldenrace 2018

Ook een jaarlijkse gewoonte eind augustus; de “soldenrace” te JPR. Een 3u-race zonder veel franjes, maar daardoor wel extra goedkoop!

Dit jaar jammer genoeg wel ook weer zonder minimumgewicht, wat toch een significant voordeel gaf aan de lichtere (thuis)rijders.
Ook zonder kartwissels, wat we ook niet vaak meer zien tegenwoordig…

Toch was de race vrij snel volzet. De volle 16 teams aan de start. De inschrijvingen gingen zelf zodanig snel dat het plan er is om binnenkort een extra 3u-race te organiseren.

In de qualify was het al meteen vrij duidelijk. Een sterke pole position voor de favorieten; Christophe Verhoeven (Traxxis) en Tibo Vankrunkelsven (één van de snelste jonge thuispiloten tegenwoordig).
In de race konden ze hier ook vrij snel op verder bouwen. Na 50 minuten wedstrijd lagen ze al een volledige ronde voor op P2; Yoeri Van der Gucht (Traxxis) en Laurens de Vusser. Zij waren wel van op P4 starten en moesten enkele lichte piloten inhalen in het eerste stuk van de wedstrijd, wat hen uiteraard wat tijd kostte.
Naarmate de wedstrijd vorderde en de piloten wisselden viel alles wat op z’n plaats. P2 verloor nog een plaatsje aan het team met Mike De Zutter, Ilano en Brecht Van den Branden (Apex).
Op P4 eindigden uiteindelijk Jarne Verbraeken & Kris Cools.

Er was geen podiumceremonie, dus we hebben jammer genoeg ook geen podiumfoto.

P1. Christophe Verhoeven & Tibo Vankrunkelsven
P2. Mike De Zutter, Ilano en Brecht Van den Branden
P3. Yoeri Van der Gucht & Laurens de Vusser

P4. Jarne Verbraeken & Kris Cools

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.