WSK Champions Cup 2015 round 2 – La Conca

WSK Champions Cup

WSK Champions Cup

Nog voor het jaar goed en wel begonnen is, zit het eerste internationale kampioenschap er al op. Vorige week werd in La Conca de eerste WSK Championship Cup gehouden, vandaag vond de tweede en laatste manche plaats, opnieuw in La Conca. In de KFJ is de titel voor Logan Sargeant, in de KF was het Nicklas Nielsen die het klassement won.

Logan Sargeant was dit weekend onklopbaar in de KF Junior. Hij won zowel de prefinale als de finale. Vorig weekend was de winst voor Christian Lundgaard. De Deen werd vandaag pas vijfde en moest zo de winst aan Sargeant laten. Lundgaard werd tweede in de eindstand, de Braziliaan Felipe Drugovich werd derde.

Opmerkelijk: Sargeant is de eerste Amerikaan ooit die een WSK titel(tje) op z’n naam weet te schrijven.

In de KF verbaasde Richard Verschoor vorige week met een ijzersterke overwinning bij zijn debuut. Egor Stupkenov en Emil Skaras vervolledigden het podium. Vandaag lagen de kaarten alles en waren het vooral Nicklas Nielsen die overstapte van Kosmic naar TonyKart en Karol Basz die van TonyKart naar Kosmic overstapte die de toon zetten. De pole was voor Nielsen terwijl Basz na de heats op plek één stond. Richard Verschoor kwam op zaterdag tot P5.

Vandaag sloeg Nielsen weer terug, hij won zowel de prefinale als de finale en pakte daarmee niet enkel de dagwinst maar ook de titel. Richard Verschoor eindigde net naast het podium maar pakt wel een sterke tweede plek in de eindstand. Karol Basz eindigt het kampioenschap op P3.

bron: autosport.nl

Foto van de 3 winnaars:

winnaars WSK Champions Cup 2015

winnaars WSK Champions Cup 2015

WSKarting.it

alle results

(bericht over eerste manche vorige week)

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.