RX PRO wint 24h van Cordoba (ES)

Vorig weekend vond in Spanje een van de belangrijkste races van het jaar plaats; de “24 horas open kart ciudad de Los Califas”. Korter gezegd; de 24u van Cordoba.

De site van Karting Cordoba verwijst op het eerste zicht naar een indoor circuit, maar deze etmaal-race wordt wel degelijk op een outdoor circuit gereden, een kleine 25 km verder, op het Circuito de Villafranca.

Er werd gereden met 390cc Sodi karts.

Het was nog maar de tweede editie van de race.

De winst ging duidelijk naar het Spaanse team van RX PRO RACING uit Madrid, waarvan de meerderheid van de piloten ook wel gekend zijn in het internationale wereldje.

De regen bleek uiteindelijk de belangrijkste factor te zijn, want zowat de hele race moest in natte omstandigheden afgewerkt worden.

RX PRO won met 6 rondes voor op hun naaste concurrenten, het Duitse team ISYKO Kart Racing die de vorige editie nog wist te winnen.
De leiding ging gedurende de nacht afwisselend naar deze teams, maar toen de ochtend aanbrak waren het de ‘thuisrijders’ (het Spaanse team) dat het laken naar zich toe leek te trekken, door hun beste regenrijder het langste te laten rijden.

Het spannendste gevecht was dat om de derde plaats, tussen lokale teams AGROTEAM TEAM BLACK LABEL en MRW CORDOBA, en onze landgenoten van GP UNITED BELGIUM, het team rond Pascal Gavage. De Belgen trokken uiteindelijk aan het langste eind, door duidelijk beter met de natte omstandigheden overweg te kunnen. Ze eindigden wel op 10 laps van de winnaars.

24h Los Califas 2015 - modderige omstandigheden

24h Los Califas 2015 – modderige omstandigheden

Dat het in modderige omstandigheden te doen was (en het feit dat bepaalde teams enkele ‘uitstapjes’ maakten hielp daar zeker niet aan ;)) valt te zien op deze foto, van de kart van het winnende team na de race.
Foto’s van de gezichten van sommige piloten (oa. die die met een open vizier reden) zijn niet nodig vermoeden we šŸ˜‰

Proficiat aan het podium!

24h Los Califas 2015 - podium

24h Los Califas 2015 – podium

Lineup van het winnende team:
Vicen Escruela, Samuel Gomez Gomez, Busian Fontan, Jairo Almela Ortiz en Cristian MuƱoz.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.