Rico Haarbosch domineert de 7e wedstrijddag van Formula Karting 2017

Na een zomerbreak vatte het Formula Karting kampioenschap afgelopen zaterdag terug aan. Rico Haarbosch stond voor de stop aan de leiding in het klassement. Kunnen de andere rijders de tweede helft van het seizoen hem het vuur aan de schenen leggen? Plaats van het gebeuren was deze keer Kart Center Roosendaal.

Met een knappe intro video werd het nieuwe seizoen afgetrapt in het Formula Karting kampioenschap.

Rico Haarbosch ging de zomerstop in als leider in het klassement, weliswaar na een tegenvallend resultaat in Puurs. Mathias Grooten kwam een stap dichterbij op de 2e plek. Vlak daarna stonden Mats de Jong en Yoan Médart ook heel dichtbij. Maar ondertussen kon Ruben Boutens zijn eerste felbegeerde wereldtitel (KWC) binnenhalen. Haalt hij hieruit motivatie om volop de strijd aan te gaan in het kampioenschap?

Heel wat vragen dus bij de start van de 2e helft van het seizoen. Eerste feit van de dag te Roosendaal: Mathias Grooten haakt af. Hiermee verliest het kampioenschap een topper die meedingt voor de titel. Heel jammer!

Voor Mellanie Motz was het ook de eerste keer dat ze de wedstrijdleiding volledig in eigen handen had. Grégory Laporte moest namelijk verstek geven wegens verplichtingen op het werk.

Het format in Roosendaal is uniek in het seizoen. Er worden 2 hotlaps gereden door iedereen. Op basis van de som van de hotlaps wordt een ranking gemaakt om de rijders op te delen in 3 groepen. De top 10 samen (groep A), de volgende 10 samen (groep B) en de resterende 10 samen (groep C).
Er worden 4 races gereden. 3 races met 1 verplichte pitstop van 20 laps en 1 langere race met een kartwissel van 35 laps.
Na elke race degraderen de laatste 3 rijders van groep A naar groep B en de eerste 3 rijders van groep B promoveren naar groep A. Hetzelfde gebeurt bij de laatste 3 rijders van groep B en de top 3 van groep C. Verder zijn de startposities in de races telkens de uitslag van de vorige race. Uniek concept dus en best spannend.

Onder de gastrijders vonden we enkele sterke (en jonge) piloten terug. Onder andere Guillermo van Pamelen, Jarno Hermans (die al meermaals zich liet opmerken als gastrijder), Mike Dijkgraaf, Eliano de Vos en de minder bekende Ben van Heumen.

Rico Haarbosch liet meteen zien dat hij zijn eerste plek in het klassement niet eenvoudig zal afgeven. Met 4 race overwinningen, steekt hij meteen een volgende dagoverwinning op zak. Wereldkampioen Ruben Boutens wordt tweede. Gastrijder (en thuisrijder) Eliano de Vos werd heel knap 3e. Romano Franssen deed een goede zaak door 5e te finishen met vlak voor zich Yoan Médart op de 4e plek. Yoan liet duidelijk zien dat de klassementrijders hem niet mogen onderschatten op een voor hem onbekende baan. Mats de Jong leek de verliezer van de dag bij de toppers. Hij finishte pas 8e.

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.