Deprecated: Function create_function() is deprecated in /webserver_roots/kartzone.be/wordpress/public_html/wp-content/plugins/related-posts-widget/related-posts.php on line 258
3 op 3 voor Kartzone-team op de Brussels Kart 6u Trophy - Kartzone.be

3 op 3 voor Kartzone-team op de Brussels Kart 6u Trophy

Brussels Kart

Brussels Kart

Al voor het 17e jaar organiseert Brussels Kart te Groot-Bijgaarden hun jaarlijkse 6u endurance race. Sinds enkele jaren valt die op autoloze zondag, midden september. (Zelfde dag dus als oa. de 8u van FKI.)

6u BK 2017

6u BK 2017

6u BK 2017 - timing

6u BK 2017 – timing


Aangezien Brussels Kart een ‘partner’ is van Kartzone.be wouden we voor het 3e jaar op rij uiteraard ook een team sturen. Hiervoor deden we ook weer beroep op kart-team Traxxis Racing Team, waarvan enkele mensen ook in de organisatie achter Kartzone zitten 😉
Traxxis deed al met 3 teams mee aan de 8u van FKI, dus het was niet evident om nog piloten genoeg te vinden, maar uiteindelijk konden we weer rekenen op dezelfde 4 piloten die ons ook de voorbije 2 jaar vertegenwoordigden te Brussels Kart; Bjorn Vermeulen, Yoeri Van der Gucht, Sander De Baets & Dieter Nielandt.

(nvdr. Omwille van het feit dat we een team hadden dat in onze naam reed schrijven we het verslag hieronder in eerste instantie met de focus daarop.)

Na overwinningen in 2015 en 2016 zouden ze het uiteraard niet cadeau krijgen. Er stonden enkele andere teams aan de start die uiteraard ook wel een oogje hadden op een podiumplaats.
Meeste concurrentie zou ongetwijfeld gaan komen van teams Zels Race Simulators (met trouwens nog andere Traxxis-piloten en aanverwanten aan het stuur), Carlier Racing en Apex Kart Club, maar ook in enkele andere teams vonden we enkele sterke piloten terug, en bepaalde thuispiloten of onbekenden kunnen altijd een factor zijn om rekening mee te houden.

Enkele kilometer verder in FKI vielen uiteraard nog meer sterke teams terug te vinden, maar als we eerlijk zijn is dat een race van een ander kaliber, en wordt er bij Brussels Kart toch voornamelijk op een ietwat breder publiek gemikt, met ook recreanten en bedrijven.

6u BK 2017 – teams

6u BK 2017 – teams

In totaal toch 26 teams aan de start, een mooi deelnemersveld!

In de briefing werd aan de teamcaptains gezegd dat de karts nooit 100% gelijk kunnen zijn, en dat er dus wel kartverschillen zijn. Jammer dat dit niet wat weggewerkt wordt met bv. kartwissels, maar so be it.

Al snel zaten de piloten klaar voor de 30 minuten training + qualify. De piste was speciaal voor de race wat aangepast, om toch wat meer inhaalplekken te creëren. De layout was dus niet meer exact zoals die eerder dit jaar gelegd werd.

De meeste teams lieten elke piloot enkele rondjes rijden om toch wat aan het circuit te wennen.
Na een probleem met de benzinetank waarvoor Yoeri voor Kartzone.be even moest binnenkomen in de pit kon hij na z’n eerste vrije ronde al meteen de snelste tijd laten optekenen.
Niet veel later werd die echter afgesnoept door een mooi rondje van één van de mannen van Apex Kart Club, die daar duidelijk heel blij mee waren.
In de laatste minuten van de kwalificatie kon Bjorn echter terug ‘orde op zaken’ stellen en nam hij de pole position, vóór Apex Kart Club.
Op 3 vonden we Car Center Ninove die met Dries Rohaert – enkele weken terug nog winnaar van de Summer GP’s te INKART in Puurs – ook een sterke piloot aan boord hadden.
Bij Belgium Limousine Service lieten de broertjes Borlée (gekend van het lopen op topniveau) zien dat ze niet enkel in de atletiek snel zijn! Zij namen de 4e startplek in, vlak voor Zels Race Simulators – ervaren piloten die toch nog wat moesten zoeken.

6u BK 2017 – qualify

6u BK 2017 – qualify

De meeste positiewijzigingen zouden in de start van de race gebeuren.
Yoeri nam de start vanop pole voor Kartzone.be en kon meteen een mooi gaatje slaan.

6u BK 2017 - Bjorn aan het stuur voor team Kartzone

6u BK 2017 – Bjorn aan het stuur voor team Kartzone

Bart Van de Vel voor Zels Race Simulators kon zich al vrij snel opwerken naar een 2e plek, waar Dries voor Car Center Ninove nog probeerde aan te pikken – tevergeefs.
Bart kon nét de tijden van Yoeri vooraan niet matchen, maar ze legden er beiden wel duidelijk de pees op, en moesten zich al gauw voorbij gedubbelden werken.

Al vrij snel leken de waardeverhoudingen vast te liggen.
Kartzone.be bleef z’n voorsprong uitbouwen, Zels Race Simulators gaf hun 2e plek nooit uit handen, en uit de achtergrond was het Carlier Racing die na een matige kwalificatie (7e startplek) opklom naar het laatste podiumplaatsje.
Kartzone.be reed van start tot eind aan de leiding, en moest enkel even de bovenste plaats op het scorebord afstaan aan Zels Race Simulators toen die eerste besloten om een vroegere tankstop te doen.

6u BK 2017 - Sander aan het stuur voor team Kartzone

6u BK 2017 – Sander aan het stuur voor team Kartzone

De laatste 2 uur van de race zakten de tijden nog, en waar Dieter nog bleef steken op een 1:15.7 kon Sander de beste ronde aanscherpen naar 1:15.5, Yoeri daarna zelf nog naar 1.15.2, en Bjorn in extremis naar 1.15.0! Heel snelle tijden dus, en alle 4 de piloten van dit team lieten hiermee snellere tijden noteren dan elke piloot van elk ander team (al werd er in heel wat teams sporadisch heel snel gereden – mag gezegd zijnde!).
Sterk!
Objectief gezien kunnen we weinig anders zeggen dan een verdiende overwinning dus, al voelt het wat ‘raar’ om dit te schrijven over het team dat ons vertegenwoordigde… 🙂

Deze 4 jongens scoorden voor ons dus 3 op 3. Derde deelname, drie jaar op rij, en voor de derde keer een ‘hat-trick‘ (pole position, race win, fastest lap).
Bij deze uiteraard bedankt aan hen om ons weer te vertegenwoordigen op deze mooie race 😉

Einduitslag:

P1. Kartzone.be (Bjorn Vermeulen, Yoeri Van der Gucht, Sander De Baets, Dieter Nielandt)
P2. Zels Race Simulators (Thomas Zels, Bart Van de Vel, Tim Van den Acker, Bart Paret) (op iets meer dan 2.5 rondes)
P3. Carlier Racing
(…) (op iets meer dan 4 rondes)

6u BK 2017 - results

6u BK 2017 – results

Proficiat aan het podium, en ook aan de andere teams. Bij heel wat teams zagen we enkele snelle piloten rijden, en ook in het middenveld werden op een gegeven moment heel snelle tijden genoteerd.
Mooie race op een mooie piste. Zowat iedereen was heel sportief!

Podiumfoto’s volgen hopelijk binnenkort! (Wachten op de fotografen van dienst.)

Iedereen kreeg na de race naar gewoonte ook weer champagne aangeboden, en voor de podium-finishers waren er mooie prijzen voorzien; bloemen, een mooie beker, t-shirts, een grote fles lekkere champagne, en een bon om een initiatie te gaan doen op circuit Zolder met een geprepareerde BMW!

6u BK 2017 – winning team

6u BK 2017 – winning team – Kartzone.be (Dieter Nielandt ontbreekt op de foto)

Zie ook op ons forum, met oa. een verslag van Bjorn uit het winnende team.

Of Kartzone.be volgend jaar terug een team afvaardigt voor deze wedstrijd beslissen we waarschijnlijk pas volgende zomer.

CyCo

1985, Aalter, BE

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.