DWT haalt de overwinning binnen op de 12u van First Kart ‘Inn

Normaal is het 3e weekend van april gereserveerd voor de 24u van First Kart ‘Inn. Dit jaar kregen ze jammer genoeg te maken met wat een redelijk algemene trend in het indoorkarten in België lijkt te zijn; een tekort aan ploegen. Dit ondanks de investering in een uitstekende nieuwe kartvloot. In overleg met de ingeschreven teams werd besloten om er een 12u race van te maken.

De weersvoorspelling zat alvast mee. Een topdag onder een stralende zon. 16 teams kwamen aan de start. Onder hen weinig onervaren rijders. Het beloofde dus een sterk race te worden met relatief kleine verschillen onder de rijders.

Het was het team onder de noemer ‘KDG Hogeschool’ die vanop pole mocht vertrekken na een kwalificatie van 15 minuten. DWT 2 en Kart-Events 1 volgen op respectievelijk P2 en P3.

12u Fki 2018 Kwalificatie

12u Fki 2018 Kwalificatie

De race verloopt zonder noemenswaardige incidenten. Een handvol karts kreeg te maken met een kromme fusee, fout van de rijders zelf natuurlijk.
Ergens halfweg werd het even spannend toen Guillaume Huls van MGR achter Mats de Jong kwam aansluiten voor een strijd op positie. Uiteindelijk raakt Guillaume er clean voorbij en vervalt de race terug in een rustig verloop.

Dit tot de laatste 20 minuten. Terwijl vooraan de posities gestreden waren, barste voor positie 6 de strijd volledig open. GTK12J ging volledig in de aanval bij DMC en wist na een stevige strijd de 6e plek op te eisen. GTK12J was overigens het enige team dat uit 2 rijders bestond en bovendien beiden jonger dan 15 jaar. Heel sterke prestatie dus.

Voor de podiumplaatsen is het uiteindelijk DWT 1 die met de overwinning gaat lopen. Dit met een veilige 2 laps voorsprong op MGR die tweede werd. Een goede 10 seconden na hen vinden we DWT 2 terug op de 3e plek. Hadden deze laatste geen penalty gekregen voor onder gewicht te zitten, dan waren ze met ruime voorsprong P2 geweest. (Het gewichtsverlies werd iets onderschat dit weekend (lastige wedstrijd en het goede weer zal er ongetwijfeld mee te maken hebben), ook KDG Hogeschool kreeg hier een straftijd voor.)

Foto van de winnaars (P2 en P3 waren al gaan lopen om de champagne-douche te ontwijken :)):

12u Fki 2018 Podium

12u Fki 2018 Podium

P1. DWT 1: Dylan De Wolf, Filipe Vieira, Giovanni Baccelieri
P2. MGR: Matthieu Huls, Guillaume Huls, Rayhan Mouoya
P3. DWT 2: Mats de Jong, Matts Breckpot, Opnithi Puyato
P4. KdG Hogeschool: Mathias Grooten, Arnaud Teuwen, Céline Coppieters
P5. Kart-Events 1: Siebert Verfaillie, Kenneth Naessens

12u Fki 2018 Uitslag

12u Fki 2018 Uitslag

Filipe Vieira gaat nog naar huis met de beker voor de snelste laptime in de race.

Een uitstekende editie van deze 12u, veel rijders waren van mening dat een 24u veel leuker had geweest. Hopelijk herpakken de indoorkarters zich en zien we volgend jaar terug een mooie line up voor een 24u wedstrijd op First Kart ‘Inn.

De volledige uitslag kan je op ons forum vinden: klik hier

You may also like...

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.